Kaffehuset Friele ?ker andel sertifisert kaffe

Kaffehuset Friele har en langsiktig plan om ? sertifisere 100 % av sine r?kaffeinnkj?p. I 2000 kj?pte Friele de f?rste partiene med Fairtrade-sertifisert kaffe, og i 2003 de f?rste partiene med Utz sertifisert kaffe.
I 2011 var mer en 60% av alle r?kaffeinnkj?p i Kaffehuset Friele sertifisert; hovedsakelig gjennom ordningen UTZ Certfied.
UTZ CERTIFIED er en av de st?rste programmene for b?rekraftig produksjon av kaffe , kakao og te i verden; en tredjedel av all b?rekraftig kaffe som omsettes globalt er sertifisert av UTZ. Blant merkevarene som har forpliktet seg til ? bruke (b?rekraftige) UTZ CERTIFIED-r?varer finner du ledende markedsakt?rer som Sara Lee, MARS, IKEA, Nestlé, Friele, Nidar, Migros og Albert Heijn. Siden disse selskapene kj?per r?varer i store kvanta, kan vi i l?pet av relativt kort tid forbedre levestandarden til s? mange jordbrukere som mulig.
UTZ CERTIFIED er overbevist om at det ? produsere b?rekraftig ogs? forsterker jordbrukernes uavhengighet. Dette er grunnen til at jordbrukerne f?r oppl?ring i profesjonalisering av jordbruks- og driftspraksisen sin. Dette forbedrer kvaliteten p? produktene og gj?r at jordbrukerne kan produsere st?rre kvanta til lavere kostnader. Jordbrukerne blir dermed i stand til ? forhandle frem en bedre pris for et bedre produkt, noe som resulterer i en ?kning i levestandarden. I tillegg f?r jordbrukerne som arbeider sammen med UTZ CERTIFIED i det globale markedet en ekstra godtgj?relse for avlingen sin, og de trenger heller ikke ? betale for ? delta i programmet.

Ved ? kreve strenge regler for opptreden, stiller UTZ CERTIFIED strenge krav til jordbrukere n?r det gjelder b?rekraftig dyrking av kaffe, kakao og te. Jordbrukerne f?r oppl?ring innen driftsforhold, arbeidsforhold og milj?forvaltning, og driftsledelsen kontrolleres av uavhengige tredjeparter. UTZ CERTIFIEDs sporingssystem garanterer videre at produktene du kj?per faktisk har blitt dyrket og h?stet p? en ansvarlig m?te.
Kaffehuset Friele er Norges ledende og eldste kaffehus, og v?rt arbeid er preget av ansvarlighet og lidenskap til kaffe. I 1799 handlet Herman Friele sin f?rste kaffelast, og seilte den hjem til Bergen. Ogs? i dag reiser vi jorden rundt for ? smake p? kaffeavlingene og velge ut de beste partiene. Med en markedsandel p? ca 35 prosent kommer hver tredje kaffekopp som drikkes i Norge fra Kaffehuset Friele.2000

Authors
Top