Matlaging med h?stens frukt og gr?nt p? Geitmyra matkultursenter

H?sten er tiden for ? nyte av markens gr?de og overflod. Jorder, hager og gr?ntdisker bugner og det er ekstra g?y ? og godt ? ? lage mat.
I samarbeid med Opplysningskontoret for frukt og gr?nt holder Geitmyra matkultursenter for barn i h?st 16 matlagingskurs for familier. Kursene er delt i to temaer:
“Markens gr?de – norske rotfrukter” Rotfruktene er juvelen i det norske matskattekammeret. Rotfrukter er s?te, sunne og gode og kan tilberedes p? mange m?ter – her skal vi b?de ovnsbake, gratinere, koke og brutaldampe dem!
“Frukt og b?r – naturens godteri” Her oppe i nord er sommeren ikke s? varm, men til gjengjeld veldig lys. Det gj?r at frukt og b?r vokser sakte, men blir ekstra gode! Vi skal smake p? mangfoldet den norske frukth?sten har ? by p?, og l?rer bort morsomme og velsmakende m?ter ? tilberede norske frukter og b?r p?.
Det f?rste kurset finner sted tirsdag 3. september fra 17.00 – 19.00, og det vil v?re kurs gjennom hele september og oktober. Se www.geitmyra.no for fullstendig kursoversikt.
Det vil v?re mulig for journalister ? f?lge kurset.
For mer informasjon ta kontakt med Magnus Thorvik, prosjektleder p? Geitmyra matkultursenter for barn: .97009167, [email protected]
Geitmyra matkultursenter for barns visjon er “Vi skal bidra til at s? mange barn og unge som mulig blir glade i mat som gj?r dem godt.” Dette arbeidet gj?r vi gjennom skoleundervisning, fritidskurs, barnehager, ?pen g?rd-arrangementer, nettportal med undervisningsopplegg og nasjonal spredning av informasjon om matkulturelle temaer. Vi underviser barn og unge om matopprinnelse, b?rekraftig dyrking og forbruk, helse, smak og matlaging.
0000

Authors
Top