Milj?politikk

Scandic knytter til seg flere nordiske hoteller

Norske sm?barnefamilier mener for liten tid til planlegging og tilberedning er de st?rste hindrene for sunnere matvaner rundt middagsbordet. Sm?barnsforeldre i Oslo topper landstatistikken, if?lge en unders?kelse gjennomf?rt av Norstat.
Tidsklemma er s? visst ingen myte for travle og sunnhetsbevisste sm?barnsforeldre i Oslo-omr?det. If?lge Norstat-unders?kelsen utf?rt p? oppdrag av Matenerklar.no, oppgir en av tre av de spurte p? landsbasis at mangel p? tid er hovedutfordringen til at sunne middager ikke blir prioritert. I Oslo svarte hele fire av ti det samme.
Rekker ikke innkj?p
En like stor hindring er ikke pris som man kanskje kunne tro. Det er rett og slett at de spurte ikke rekker ? planlegge innkj?pene. Ogs? her scorer Oslo-folk h?yt: 40 prosent av de spurte mener at d?rlig planlegging er til stort hinder for sunnere middagsvaner. P? landsbasis var tallet 20 prosent.
? Jobb, barn og mange fritidsaktiviteter gj?r at tidsklemma absolutt er en realitet. N?r det kommer til middagen slites vi ofte mellom idealer og realiter. Middagen skal b?de v?re sunn samtidig som den skal v?re rask ? lage i en hektisk hverdag. Det er ikke alltid den kombinasjonen g?r opp, sier Hans Horndalsveen, daglig leder i Matenerklar.no, Hans Horndalsveen.
Matenerklar.no er en tjeneste der abonnentene en gang i uken f?r levert ingredienser og enkle og sunne oppskrifter p? fem hverdagsmiddager. Selskapet leverer i dag i Oslo, Asker og B?rum, Lillestr?m, Str?mmen og Bergen. Flere steder vil dekkes med fortl?pende utvidelser.
?kt matglede
Hans Horndalsveen kan fortelle om positive reaksjoner fra kundene, som hovedsakelig er barnefamilier.
? Tilbakemeldingene vi har f?tt s? langt er at de uttrykker stor lettelse over ? slippe planlegging og innkj?p, og samtidig f? muligheten til ? lage inspirerende middager sammen med andre familiemedlemmer. S?rlig fedre rapporterer om ?kt matglede i hverdagen. Middagene tar nemlig ikke mer enn 30 minutter ? lage, smiler Hans Horndalsveen.
For n?rmere sp?rsm?l, ta kontakt med daglig leder i Maten er klar.no, Hans Horndalsveen p? mobil 907 25 865 eller mail [email protected]
Matenerklar.no tilbyr levering hjem p? d?ren av ferdig planlagte matposer med tilh?rende oppskrifter. Kundene f?r tid til ? lage god, sunn og klimasmart mat av beste kvalitet og f?r samtidig en god samvittighet. Vi arbeider ogs? for en st?rre bevissthet om hva som klimasmart for matforbruk. For oss er det ekte matglede. Familieselskapet Middagsfrid ble grunnlagt i Stockholm i 2007 og leverer i dag sunne r?varer til familier i Sverige, Danmark, Tyskland og Norge.
Dette forteller unders?kelsen
Unders?kelsen er utf?rt av Norstat p? vegne av Maten er klar.no
Unders?kelsen er gjort blant 1.000 respondenter i et representativt utvalg for Norge.
Unders?kelsen ble gjennomf?rt i perioden 10. til 17. august 2010.
Hovedfunn p? landsbasis
Norske familier anser for lite tid som hovedhindring for ? spise sunnere. 30 prosent av de spurte hadde dette som det viktigste hinderet.
At maten er for dyr, kom p? en annen plass med 24 prosent.
Den tredje st?rste hindringen er at man ikke rekker ? planlegge sine innkj?p. 21 prosent hadde dette som hovedgrunn.
Familier med barn er noe mer opptatt av ? spise sunt enn familier uten barn.
Sentrale funn for Oslo-omr?det
Oslo-folk oppgir ? spise noe sunnere enn resten av befolkingen.
Hinderet for Oslo-folk: Jeg har ikke tid til ? lage sunn mat. 41 prosent, mot 30 prosent p? landgjennomsnittet.
?Jeg rekker ikke planlegge innkj?pene?, er et annet hovedargument: 37 prosent mot 21 prosent p? landsbasis.
Pris er mindre avgj?rende for personer bosatt i Oslo-omr?det.

Litt om maten:
Du f?r ordentlige r?varer, ofte n?rprodusert og ?kologisk dyrket. Dessuten er s? mye som mulig naturlig produserte r?varer, ikke gr?nnsaker som er dyrket i oppvarmede og energikrevende drivhus. Hver uke f?r du en rett fra fire ulike kategorier; kj?tt, fisk og fj?rfe, samt en lekker vegetar-rett, som for eksempel lasagne med mozzarella og cole slaw, eller havre- og speltpannekaker. En av rettene er beregnet for to middager, slik at du har en ekstra rask middag ? varme en av dagene.

Vi unng?r selvf?lgelig kunstige tilsetningsstoffer og s?kalte light-produkter som ofte inneholder modifisert stivelse og andre tilsetningsstoffer som kroppen ikke kjenner igjen.
Eksempel p? en ukesmeny er for eksempel A. Kyllingbiff med potetmos og erter (2 middager) samt tytteb?rsyltet?y og gulrot- og agurkstaver. B. Torsk i tomat- og eggsaus med brokkolisalat og ris/ gryn, C. Ovnspannekake med prosciuttochips , r?kost og tytteb?r. D. Gode p?lser med saftig hveteris-salat0000

Similar Posts